Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Παραποτάμιο Πάρκο

Πρώτη παρέμβαση των Friends Arta στο Παραποτάμιο Πάρκο

Καθαρισμός του χώρου γύρω από τη Λίμνη

Πιστοί στο ραντεβού τους την Κυριακή το πρωί 20 Φεβρουαρίου, οι Friends Arta συναντήθηκαν στο χώρο πίσω από το ΚΤΕΛ. Εφοδιασμένοι με σακούλες, γάντια και όλα τα σύνεργα που είναι απαραίτητα για ένα καθαρισμό, έκαναν την πρώτη τους εθελοντική παρέμβαση, σε ένα κοινόχρηστο χώρο, που είναι επισκέψιμος από πολλούς συνδημότες.




Η πρώτη διαπίστωση ήταν πως ο χώρος αυτός, εκτός από τα κάθε είδους σκουπίδια, (πλαστικά ποτήρια για καφέ, μπουκάλια, σακούλες), είχε γίνει και χώρος υποδοχής μπαζών, παλιών επίπλων, λάστιχων αυτοκινήτων, και ότι άλλο ήταν άχρηστο για να μένει στο σπίτι.

Τα μέλη και οι φίλοι των Friends Arta, μάζεψαν όσα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε σακούλες σκουπιδιών, που συγκεντρώθηκαν, και πήραν το δρόμο για τους κάδους ανακύκλωσης.




Όμως όλα τα υπόλοιπα, που φαίνονται και στις φωτογραφίες, δηλαδή, ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, κ.α., απαιτούν φορτηγά για να φορτωθούν και να απομακρυνθούν από την περιοχή που έχει καθιερωθεί ως τόπος περιπάτου των Αρτινών, πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, κάτι που αναμένεται να κάνει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Αρταίων, αφού η δράση των Friends Arta, ήταν να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της πόλης, αλλά παράλληλα και τους υπεύθυνους για την καθαριότητα των δημοσίων χώρων.

Συντάχθηκε απο τον/την ΗΧΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: