Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

friends-arta

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ…

Καλοκαιράκι 2009 και μια καινούργια παρέα αρχίζει να δημιουργείται στην Άρτα…Μετά τον επαναπατρισμό πολλών και διαφόρων «προσωπικοτήτων», μιας και τελείωσαν οι σπουδές μας, αρχίσαμε να συχνάζουμε σε διάφορα μέρη αυτής της πόλης. Όμως κάτι έλειπε σε όλους μας…Αυτές οι ατέλειωτες ώρες αράγματος, κουβέντας, πλάκας, να μιλάς συνεχώς με καινούργια άτομα, σε σπίτια γνωστών και αγνώστων…

Έπειτα από μαραθώνιο μπύρας, γέλιου, μουσικής και συζητήσεων, κάποιοι από την παρέα σκέφτηκαν μια «περίεργη» ιδέα… Να βρούμε ένα χώρο για να μαζευόμαστε και να αράζουμε, για τον οποίο θα είμαστε υπεύθυνοι εμείς! Αρκετά ποτήρια μπύρας μετά καταλήξαμε στο τι θα θέλαμε από έναν τέτοιο χώρο…τόσο εμείς όσο και οι άνθρωποι που θα τον επισκέπτονται!

Φανταζόμαστε, λοιπόν, ένα χώρο που θα είναι αυτό-διαχειριζόμενος, κοινόχρηστος, σπίτι, χώρος φιλοξενίας, κοινόβιο, στέκι ( θεατρικό , μουσικό, χορού), στούντιο, οργανισμός, μικρή κοινωνία, εθελοντική προσφορά, σύλλογος, ομάδα, σχολείο, βιβλιοθήκη, μαγαζί για διασκέδαση, μαγαζί για παιχνίδι, ραδιοφωνικός σταθμός, έντυπο, περιοδικό, μονάδα παραγωγής, τμήμα ανάπτυξης, τμήμα προώθησης, τμήμα στήριξης κτλ …Και ό, τι άλλο θέλουμε και μπορούμε, αρκεί να υπάρχει όρεξη κ διάθεση!


Οκτώβρης 2009 και η ΙΔΕΑ μας απέκτησε στέγη! Νοικιάσαμε ένα σπίτι απέναντι από το 1ο Δημοτικό Άρτας και βρισκόμαστε ήδη σε φάση αναμόρφωσης (καθαρίζουμε, βάφουμε, διακοσμούμε…) Η βοήθεια, συνεπώς, όλων σας είναι πολύτιμη για μας! Επικοινωνήστε με κάποιον από μας για πληροφορίες και ας δώσουμε όλοι μαζί ραντεβού στο σπίτι μας για να δημιουργήσουμε έναν όμορφο χώρο!

Αποφασίσαμε να λέμε την λέξη FRIENDS για να μην επαναλαμβάνουμε κάθε φορά όλα τα παραπάνω κ άλλα τόσα που καθημερινά προσθέτουμε.

Και για να πούμε και κάποια πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τις κινήσεις του FRIENDS, ας αναφέρουμε ότι μέσα στο σπίτι θα ξεκινήσει η παραγωγή κάποιων προϊόντων και κάποια μαθήματα, με σκοπό να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να βοηθηθούμε σαν δίκτυο. Ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή της δικής μας μπύρας! Μελλοντικά θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε και κοσμήματα! Επίσης θα γίνουν και μαθήματα ξένων γλωσσών, αλλά και ελληνικών! Τα φιλαράκια μας που παίζουν μουσική θα μάθουν και σε μας τους υπόλοιπους να «φτιάχνουμε» μελωδίες! Βοήθεια, όμως, θα προσφέρεται σε όποιον τη χρειάζεται και σε άλλα θέματα, όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οικονομικά, διάφορα ιατρικά και νομικά θέματα… Αλλά υπάρχουν και κάποια θέματα που μας απασχολούν σαν FRIENDS, με βασικότερο αυτό της ανακύκλωσης, της πράσινης ανάπτυξης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Φυσικά, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να παρεξηγηθεί από κάποιους, αλλά για εμάς που την ξεκινήσαμε, κάποιες αρχές είναι πολύ σημαντικές. Αγαπάμε την προσωπική ελευθερία όλων, σεβόμαστε τη διαφορετικότητα αλλά είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε παράνομη και ρατσιστική πράξη. Οι FRIENDS δεν εξυπηρετούν καμία πολιτική ιδεολογία, ούτε αποτελούν χώρο διακίνησης ή χρήσης ουσιών. Εφόσον κατανοείτε και σέβεστε αυτές τις αρχές είστε ευπρόσδεκτοι στο σπίτι μας…

Και για να ολοκληρώσουμε αυτή την σύντομη περιγραφή των FRIENDS, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η όλη κίνηση ενισχύεται οικονομικά από εμάς τους ίδιους. Ο καθένας από μας συνεισφέρει στο μέγεθος που μπορεί προκειμένου να καλύπτονται σταθερά τα πάγια έξοδα του σπιτιού, αλλά και να χρηματοδοτούμε μόνοι μας τις δράσεις μας. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι για να έρθετε στο σπίτι θα πληρώσετε «είσοδο»! Απλά σκεφτείτε ότι μισό ευρώ μπορεί να βοηθήσει στη συνέχιση και διατήρηση αυτής της ενέργειας!

Αν συμμερίζεστε τις ανησυχίες, τις αρχές, τις ιδέες, τα πιστεύω μας ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά! Στο σπίτι των FRIENDS υπάρχει αρκετός χώρος για όλους!


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα mails:



aggelospliatsikas@yahoo.gr
christostolis@gmail.com
ntinos300@yahoo.gr
florosg@gmail.com
zaf.ksaderfos@gmail.com
feleki.alexandra@yahoo.com
dukegus@gmail.com
kalokairi_vassiliki@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: